Home

Nieuws

AM-begeleiding voor leliekewers

Wijster – HLB in Wijster heeft een begeleidingstraject opgezet waarin de kwekers van lelies worden voorgelicht over de mogelijkheden om grond AM-vrij (aardappelmoeheid) te maken en te houden.

Doel van het begeleidingstraject is om de lelieteler te helpen bij de aanpak van AM- problemen op het bedrijf.

De Stichting ROL heeft in samenwerking met HLB financiering gekregen van Productschap Tuinbouw voor individuele begeleiding van lelietelers, zodat in de toekomst de beschikbaarheid van AM-vrij land op peil blijft.

Aan de hand van bemonsteringsuitslagen en met kennis van de grond en de percelen uit het verleden wordt aan actieplan voor een aantal percelen per deelnemer opgesteld. In dit actieplan staan het tijdstip van de officiële bemonstering, rassenkeuze van eventueel te telen aardappelen en de juiste bestrijdingsmaatregelen centraal.Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.