Home

Nieuws

15 procent Deense varkenshouders wil en kan bedrijf verder uitbouwen

Kopenhagen - Circa 15 procent van de Deense varkenshouders heeft een zodanig positief rendement en eigen vermogen dat ze hun bedrijf graag verder willen ontwikkelen door zwakke bedrijven over te nemen of nieuw te bouwen.

Dat stelt de varkenshouderijsectie van landbouw- en verwerkersfederatie LF vast. Op het jaarlijkse congres van deze sectie waarschuwt voorzitter Lindhart B. Nielsen de financiële wereld om de Deense varkenshouderij na vijf jaar met gemiddeld bekeken rood geschreven bedrijfsresultaten te zien als één grote grijze massa. ”Er zijn veel varkenshouders die zich kunnen en willen ontwikkelen.”

Voor de 15 procent best presterende ondernemers in de Deense varkenssector ligt de dekkingsbijdrage de afgelopen tien jaar op 670 euro per zeug per jaar en op 22 euro per vleesvarken, zo illustreert Nielsen zijn visie.

Of registreer je om te kunnen reageren.