Home

Nieuws 362 x bekeken 6 reacties

Zembla over gif in de Bollenstreek

Hilversum – Het documentaireprogramma Zembla besteedt zaterdagavond aandacht aan het gebruik van bestrijdingsmiddelen in de Bollenstreek.

Volgens Zembla zijn de vrolijk gekleurde bloemenvelden oer-Hollands en levert het de economie jaarlijks 1,2 miljard euro op. ”Maar de keerzijde is de enorme hoeveelheid landbouwgif die nodig is voor de teelt. Zembla onderzoekt de gezondheidsrisico’s langs de bollenvelden.”

Zembla laat een lelieteler aan het woord die bestrijdingsmiddelen onmisbaar vindt. De Noord-Hollandse actiegroep Houd Zijpe Leefbaar wil weten hoe schadelijk de middelen zijn voor de volksgezondheid.

Zembla: zaterdag 8 januari 22.35 uur op Nederland 2.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Vandaag op Radio 1 de inleiding tot deze rapportage aangehoord.
  Ziet er naar uit dat het opnieuw een simplistische en éénzijdige verslaggeving wordt van slecht geinformeerde, sensatie zoekende 'onderzoekers'.
  Succes met dit soort niks rapportages.

 • no-profile-image

  Deze reportage is een optelsom van verdachtmakingen.
  Onvoorstelbaar schadelijk voor de de hele sector.
  Sommige mensen zijn er blijkbaar op uit om de sector kapot te maken.

 • no-profile-image

  Persoon. Jij stelt, dat de reportage een optelsom is van verdachtmakingen. Verdachtmakingen van wie? Van de boer of van de Wetenschap en de Overheid? Ik denk eerder de laatsten dan de eerste groep. Wat mij als mens maar ook als boer het meeste bezich houdt is "Wat is de uitwerking van de op één stapeling van verschillende gewasbeschermingsmiddelen en / of hun residuen op mens en dier?? Hier is nooit onderzoek naar gedaan door officiele instanties. Mochten de fabrikanten dit wel hebben gedaan, dan hebben ze de gegevens onder in hun kluizen gelegd, omdat ze kennelijk niet zo positief zijn. Waren er positieve gegevens voorhanden hadden z edie wel wereld kundig gemaakt.

 • no-profile-image

  @ Han, er zijn wel vertrouwelijke rapporten over de gevolgen van die vervuilingen en de combinaties van vervuilingen in bezit van de AID. Uitgespecialiseerd van vervuiling naar de gevolgen voor de gezondheid met de risicoverhogende factor bij meerdere stoffen bij elkaar. Echter het blijft bij de constatering. Men zit met een groot dilemma van hoe dit aan te pakken en te bestrijden zolang er eigenlijk nooit iemand wordt bestraft. Tevens zijn het netwerken die bovenregionaal en zelfs internationaal werken. Kun jij met een advisering indeze komen ??

 • no-profile-image

  Slachtoffer-vervuild voer. Voor mij is het pakken van de verantwoordelijke één, het voorkomen van de gevolgen, waarvan de ernst en omvang nog steeds in de toekomst ligt is van meer belang. Zijn er dus rapporten over wat de schade / gevaren zijn en door welke middelen veroorzaakt, dan zullen die middelen hoe vervelend ook voor de land- en tuinbouw uit de roulatie genomen moeten worden. Blijven die rapporten zo ik schreef in de la liggen zal er nooit iets mee gebeuren. Als u gelijk hebt is dit en onderwerp voor Fytosanitaire - Leaks.

 • no-profile-image

  Wat zo jammer is, dat het met "klokkenluiders" in Nederland meestal slecht afloopt......

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.