Home

Nieuws 210 x bekeken

Westfleisch bepleit brancheheffing voor meer pr

Berlijn - De Duitse vleesbranche overweegt de invoering van een heffing van 20 cent per varken voor de financiering van een verbeterde communicatie met de consument. Pleitvoerder is Westfleisch. Concurrent Vion toont zich positief.

De heffing zou met ingang van de tweede helft van het jaar moeten worden ingehouden.

Landbouwdirecteur Heinz Schweer van Vion in Duitsland staat niet afwijzend tegenover het initiatief maar meent tevens dat afspraken daarover waarschijnlijk in strijd zijn met de mededingingswetgeving.

Als Westfleisch de heffing alleen invoert zou daarmee op jaarbasis ruim 1 miljoen euro beschikbaar komen voor de intensivering van de public relations rond varkensvlees.

Of registreer je om te kunnen reageren.