Home

Nieuws 332 x bekeken

Weinig schommeling op spruitenmarkt

Doetinchem - De handel in spruiten verliep donderdag zonder grote schommeling.

Het vrijgeven van product en percelen net buiten de 10 kilometer straal rondom Moerdijk bracht de markt weinig extra druk, blijkt uit een rondgang. De aanvoer van deze percelen wordt komende week verwacht.

De prijzen op veiling ZON lagen op een gelijk niveau als maandag, maar vooral de veilprijs voor A-spruiten lijken niet tekenend voor het prijsniveau op de rest van de markt. De kwaliteit 1.1 bracht iets minder dan 50 cent op in Venlo, klasse 1.2 ruim 22 cent.

Een handelaar zegt dat in de daghandel prijzen voor A-spruiten tussen de 15 en 20 cent liggen. Voor B-spruiten is dat prijsniveau circa 40 tot 50 cent (klasse 1). De markt loopt af doordat buitenlandse winkelketens het seizoen eind januari afsluiten. Dat drukt de prijzen. Ook hebben fabrieken al voldoende product ingevroren, is zijn verwachting. Deze partijen zijn niet meer op de markt voor spruiten. Hij verwacht dat de prijs voor alle sorteringen daardoor tussen de 20 en 40 cent komt te liggen.

Maandag verwacht ZON ook weer spruiten uit West-Nederland te veilen. Ook een andere grote afzetpartij verwacht dat begin volgende week aanvoer op gang komt van geblokkeerde percelen. Deze partij verwacht evenwel geen grote schommelingen in prijs. Volumes zijn niet groot genoeg om de markt sterk te verstoren.

Of registreer je om te kunnen reageren.