Home

Nieuws 1 reactie

Weinig animo voor banen in land- en tuinbouw

Ede - De agrarische sectoren hebben een tekort aan gekwalificeerd personeel, terwijl het aanbod juist afneemt.

Dat constateert Aequor, de organisatie voor agrarische beroepsopleidingen.

Alleen voor de paardenhouderij zijn er genoeg belangstellenden, terwijl het arbeidsaanbod daar juist matig is. In andere dierlijke sectoren, met name de varkenshouderij, is er voldoende werk voor mensen met een afgeronde middelbare beroepsopleiding. In de tuinbouw is behoefte aan ondernemende managers op middenkaderniveau.

Aequor publiceert het vacatureoverzicht aan de hand van onderzoek bij verschillende branches. De gegevens worden gecombineerd met informatie over de arbeidsmarkt, bevolking en het onderwijs.

Eén reactie

  • no-profile-image

    Wie zoekt zijn toekomst een bedrijfstak, waar het over het algemeen kommer en kwel is? Wie zoekt zijn heil in een bedrijfstak, waar hard werken meer standaard is dan uitzondering en waar onder kostprijs betaling tot de norm behoort. Zo'n bedrijfstak biedt in de ogen van de werknemer geen toekomst zekerheid.

Of registreer je om te kunnen reageren.