Home

Nieuws 1 reactie

Waterpeil in Duitse rivieren blijft stijgen

Berlijn - Door regen en het smelten van sneeuw is het peil van de rivieren in Duitsland vandaag opnieuw gestegen.

In Zell in de deelstaat Rijnland-Palts sloeg het water van de Moezel zaterdagochtend over een dam de stad in. "Het is een kwestie van tijd voor de eerste kelders vollopen'', zei een woordvoerder van de politie. In de stad Trier, die ook aan de Moezel ligt, is de situatie kritiek.

De brandweer van Koblenz, waar de Moezel in de Rijn stroomt, houdt de brandweer rekening met het hoogste waterpeil in tien jaar. Delen van de oude stad kunnen overstroomd raken. In Keulen, een stuk verder stroomafwaarts, wordt de situatie langzamerhand penibel. Zaterdagochtend stond het water van de Rijn op 6 meter 70 en het stijgt soms ongeveer tien centimeter per uur. De hoogste stand is maandag of dinsdag te verwachten.

Ook in het oosten van Duitsland is het gevaar nog niet geweken. In de deelstaat Thüringen verlengde het Duitse KNMI de waarschuwing voor overstromingen tot zondagavond. In Saksen-Anhalt zijn de autoriteiten vooral bezorgd over de toestand bij de rivier de Weisse Elster.

In Bamberg in het zuiden van Duitsland moest de politie overstroomde wegen voor het verkeer afsluiten. Dat gebeurde onder meer met de snelweg tussen Bamberg en Suhl. Ook langs de rivieren de Aisch en Main moesten wegen worden afgesloten.

Eén reactie

  • no-profile-image

    De sneeuw smelt,hoe moet het nu met de wintersport ?

Of registreer je om te kunnen reageren.