Home

Nieuws

Wateroverlast door smeltwater in Duitsland

Berlijn - De ingevallen dooi in combinatie met hevige regen heeft in Duitsland tot wateroverlast geleid. Op verscheidene plaatsen zijn rivieren door overvloedig smeltwater buiten hun oevers getreden.

Vooral in de stroomgebieden van de Moezel en de Rijn in het westen van het land wordt rekening gehouden met flinke overstromingen.

In Koblenz, waar de Moezel uitmondt in de Rijn, bereikt het water naar verwachting komend weekeinde een hoogte van 8 meter, de hoogste peilstand in tien jaar. Volgens Duitse media is de kans groot dat daardoor de oude binnenstad onderloopt. In de Rijn worden begin volgende week de hoogste waterstanden verwacht.

Ook in de rivier de Oder in de oostelijke deelstaat Brandenburg zijn de waterstanden flink opgelopen. De autoriteiten hebben ijsbrekers ingezet om ijsresten op te ruimen, zodat het water sneller kan worden afgevoerd richting de Oostzee.

Donderdag leidde de overgang van winterse kou naar zachter en wisselvalliger weer in Duitsland nog tot spiegelgladde wegen en straten. Op sommige plaatsen was het wegdek als gevolg van hagel en ijzel bedekt met een centimeters dikke ijslaag.

Of registreer je om te kunnen reageren.