Home

Nieuws

Wageningen UR ontwerpt Turkse kas

Wageningen – Wageningen UR Glastuinbouw gaat meewerken aan de bouw van een duurzaam demo kassencomplex in Aydin in Turkije.

Wageningen UR Glastuinbouw heeft samen met Nederlandse toeleveranciers en leden van tuinbouwtechniekkoepel Avag een kas ontworpen die speciaal is afgestemd op de Turkse omstandigheden.

In dit ontwerp wordt de kas verwarmd met aardwarmte. Het water zal bovendien worden gerecycled voor de teelt op substraat. De ontwikkeling van dit systeem is medegefinancierd door het Ministerie van Economische zaken, Landbouw en Innovatie (ELI).

Op de tuinbouwbeurs GrowTech in Antalya is overeengekomen dat deze kas in 2011 zal worden gerealiseerd in het Turkse Aydin. Het SIC wordt 1,5 hectare groot en vormt een onderdeel van een modern kassencomplex van in totaal 2,6 hectare.

WUR

Of registreer je om te kunnen reageren.