Home

Nieuws 186 x bekeken

Vogelbescherming gaat vogels tellen

Zeist – Vogelbescherming Nederland gaat dit weekeinde, samen met iedereen die dat wil, tuinvogels tellen.

De organisatie houdt met SOVON Vogelonderzoek Nederland voor de achtste keer op rij de Nationale Tuinvogeltelling. Vogelbescherming vraagt iedereen die mee wil doen, een half uur lang alle vogels die ze in hun tuin of op het balkon zien, te noteren en de resultaten door te geven op www.tuinvogeltelling.nl.

Vogels gelden als een graadmeter voor de kwaliteit van de leefomgeving. Gaat het goed met de vogels in een stad, dan gaat het goed met het groen in de omgeving. Uit onderzoek is gebleken dat mensen die in een groene omgeving wonen, gezonder zijn, aldus de organisatie.

Vorig jaar deden ruim 37.000 mensen mee met de tuinvogeltelling. Toen werden er 82 soorten vogels geteld. De top drie bestond uit de huismus, koolmees en merel.

Of registreer je om te kunnen reageren.