Home

Nieuws

Vion betaalde 19 miljoen voor Weyl

Enschede - Slachterijconcern Vion betaalde eind 2010 19 miljoen euro voor de overname van Weyl, meldt dagblad Tubantia.

Dit meldt TC Tubantia op basis van stukken die de krant heeft ingezien in verband met de rechtszaak tegen de voormalige directeuren. Vion wil niet reageren op dit bericht.

Vion kreeg volgens TC Tubantia voor het genoemde bedrag de panden, machines en inventaris van de failliete Enschedese runderslachter.

De totale schade door het faillissement is voorlopig vastgesteld op 117 miljoen euro. De voormalige directeur en de voormalige financieel directeur worden verdacht van fraude. Zij zouden jarenlang de waarde van de bezittingen hebben verhoogd. Zij worden door de curatoren voor de totale schade privé verantwoordelijk gesteld.

Bij het faillissement stond, volgens het tweede faillissementsverslag, voor 45 miljoen euro aan vorderingen in de boeken, Eind november hadden de curatoren daarvan 19 miljoen euro kunnen innen. ”Gebleken is dat een relevant deel van de debiteurenportefeuille niet bestaand blijkt”, schrijven de curatoren.

Of registreer je om te kunnen reageren.