Home

Nieuws 161 x bekeken

Vierhonderd brandweerlieden blusten brand

Zevenbergen - De brand bij Chemie-Pack op industrieterrein Moerdijk is geblust door in totaal vierhonderd brandweerlieden. Dat heeft brandweercommandant Geert Verhoeven van Midden- en West-Brabant donderdag gemeld in de gemeenteraadsvergadering van Moerdijk.

De brand werd niet alleen bestreden door korpsen uit West-Brabant, maar ook door brandweerlieden uit de Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid. Ook was er hulp van de bedrijfsbrandweer van Shell op Moerdijk. Daarnaast waren er ongeveer tachtig politiemensen in touw, aldus Verhoeven.

Chemie-Pack brandde vorige week woensdag compleet af. Over de oorzaak van de brand is nog steeds niets bekend. Wel heeft het Openbaar Ministerie (OM) het bedrijf in staat van beschuldiging gesteld omdat het zou handelen in strijd met de vergunning.

Milieu-arts Henk Jans benadrukte opnieuw dat de opgeslagen chemische stoffen niet allemaal kankerverwekkend waren. Sterker nog: 90 procent van de stoffen is volgens hem niet kankerverwekkend. ,,Het idee ontstond dat er een kankerverwekkende mix was ontstaan, maar het ging feitelijk alleen om vluchtige oplosmiddelen die niet bekendstaan als kankerverwekkend. Tussen de 5 en 10 procent van de stoffen zijn mogelijk wel kankerverwekkend'', aldus Jans.

Of registreer je om te kunnen reageren.