Home

Nieuws 2 reacties

Vierdaagselopers bemesten gewassen

Zutphen - Tijdens het lopen van de Nijmeegse vierdaagse, of het feesten op de Vierdaagsefeesten, worden er heel wat plasjes gepleegd.

Het Zutphense bedrijf Saniphos ziet wel mogelijkheden met deze urine. In samenwerking met grote festivalorganisaties wil het bedrijf de urine gaan opvangen in tanks. Het bedrijf wil de urine vervolgens verwerken tot kunstmest, door de stikstof en het fosfaat uit de urine te benutten.

Saniphos begint met een proef op de Nijmeegse Dag van het Levenslied, waar ongeveer 15.000 bezoekers worden verwacht. Als het systeem blijkt te werken, wordt het vervolgens ingezet tijdens de Nijmeegse vierdaagse.

Laatste reacties

  • no-profile-image

    Ik zou wel voorzichtig zijn met de gegevens die vrijkomen van die
    proef,want als de milieu groepen of ministerie van agrarische zaken die onderogen krijgen ,komt er mischien nog wel een plasquotum voor mensen .

    plas lekker.

  • no-profile-image

    Dit is echt een komkommertijd item. D'r ken toch het hele jaar door mensenzeik verzameld worden bij allerlei evenementen. Bij de Zwarte Cross bijvoorbeeld. Zwarte zeik! Of in de Keukenhof. Pis met een kleurtje. Of op Koninginnedag. Jus d' Orange!

Of registreer je om te kunnen reageren.