Home

Nieuws 181 x bekeken 1 reactie

Veva blijft actie voeren

Destelbergen – De Veva, de Belgische Vereniging van Varkenshouders, gaat woensdag opnieuw actievoeren tegen de lage varkensprijzen.

Dat zegt secretaris Marianne Vandenberghe van de Veva. De Veva is witheet over het gedrag van enkele Belgische slachterijen. Deze verlaagden hun noteringen tegen afspraken in het ketenoverleg van afgelopen zaterdag in om de noteringen gelijk te houden. Het gaat om de slachterijen Goossens, de Brauwer en Van Gool.

Dinsdag komt het Belgische ketenoverleg weer bij elkaar, zo meldt de Belgische Boerenbond. ”Het gedrag van de slachterijen zal dan ook zeker aan de orde komen” meldt een woordvoerder van de Belgische Boerenbond.

Verder meldt de Boerenbond dat de Vlaamse minister-president spoedoverleg gaat plegen met de collega’s uit Denemarken, Duitsland, Frankrijk en Nederland ter voorbereiding van de ministerraad van 24 januari. Het overleg moet gaan over prijsondersteunende maatregelen.

Eén reactie

  • no-profile-image

    We staan 500% achter VEVA , Dit is in naam van ALLE WESTVLAAMSE VARKENSHOUDERS + de achterban

    DIT KAN ZO NIET LANGER , desnoods leggen we België plat

Of registreer je om te kunnen reageren.