Home

Nieuws

Veva adviseert om weer te leveren

Destelbergen – De Belgische Vereniging van Varkenshouders (Veva) zal dinsdag bekendmaken of er deze week weer een prikactie is te verwachten van varkenshouders tegen de lage varkensprijzen. De afgelopen twee weken hield de Veva prikacties bij vleeswarenfabriek Ter Beke in Waarschoot en Lidl in Moorsele.

De Veva adviseert varkenshouders wel om weer varkens te gaan leveren aan de slachthuizen. Eerder riep de Veva op om geen varkens te leveren. Het is niet duidelijk of de leveringsboycot waartoe de Veva eerder opriep gevolgen heeft gehad. De Veva zelf durft er geen uitspraken over te doen. De brancheorganisatie van de slachterijen stelt dat er geen enkel effect van de boycotoproep is uitgegaan.

De Veva stelt wel redelijk tevreden te zijn over de afspraken die er zijn gemaakt in België om de varkensprijsdaling te beperken.

Of registreer je om te kunnen reageren.