Home

Nieuws

Verwoert wethouder met fruitteelt in pakket

Varik – Oud-topman van Fruitmasters Rian Verwoert is vandaag begonnen als wethouder in de gemeente Neerijnen in de Betuwe. Donderdag is hij beëdigd als VVD-wethouder met in zijn portefeuille onder meer fruitteelt. Dat bevestigt de gemeentewoordvoerder.

Verwoert heeft als deeltijdwethouder een breed pakket, met daarin onder meer economische en sociale zaken, welzijn, onderwijs en natuur en landschap. Nerijnen is één van de grootste fruitteeltgemeentes in de Betuwe.

Verwoert was al jaren bestuurlijk betrokken bij de lokale VVD-afdeling in de gemeente waar hij woont. Als wethouder economische zaken krijgt Verwoert te maken met fruitteeltzaken, in de vergunnings- en verordeningssfeer. Fruitteeltgemeenten waren het laatste jaar vooral in het nieuws bij vergunningskwesties rondom anti-hagelkanonnen.

Of registreer je om te kunnen reageren.