Home

Nieuws 170 x bekeken

Verplichte toetsing plantgoed/schubmateriaal lelies voor export naar China

Lisse - In oktober vorig jaar is voor de tulp en de lelie het protocol met China in werking getreden.

Als gevolg daarvan gelden er voor de producenten en de handelsbedrijven nieuwe voorschriften bij export naar China, die op de website van de Bloembollenkeuringsdienst (BKD) gepubliceerd zijn.

Anthos roept producenten en handelaren van bloembollen op kennis te nemen van deze voorschriften, ondanks het feit dat over de praktische invulling daarvan binnenkort nog vervolgoverleg tussen Anthos, KAVB, BKD, nVWA (voorheen PD) en het ministerie van ELI zal plaatsvinden.

Vooruitlopend daarop worden door Anthos vooral de producenten erop geattendeerd dat met ingang van dit plantseizoen vóór opplant een ArMV-toets moet zijn uitgevoerd van het plantgoed/schubmateriaal van lelie. Dus als producenten vanaf heden hun partijen zeker willen stellen voor export naar China, worden zij geadviseerd voornoemde ArMV-toets uit te voeren. Het wordt tevens zinvol geacht dat zij hierover tijdig in contact treden met hun afnemers.

Of registreer je om te kunnen reageren.