Home

Nieuws

Veel lelies door Midwinterflora

Lisse - In zowel de keuringszaal als bij het handelscentrum van CNB in Lisse is deze week sprake van een ware bloemenzee.

Vandaag wordt met man en macht gewerkt aan het inrichten van de jaarlijkse bloemenvaktentoonstelling Midwinterflora, die tot en met vrijdag wordt gehouden. Eén van de grootste aandachtstrekkers daarbij is de inzending van Marklily die met veel leliecultivars naar Lisse kwam. Jan Paauw had dan ook de handen vol aan het verwerken van al die lelies.

Enkele voorbeelden van de inzending van Marklily zijn de licht purperen Lilium 'Pink Palace' die uit hetzelfde zaaisel komt als Lilium 'Robina'. Een lelie waarvan de vereniging hoge verwachtingen heeft. Wat L. 'Robina' betreft zijn die verwachtingen al uitgekomen. Van deze cultivar wordt inmiddels 100 hectare geteeld en de vraag naar bollen van dit product is volgens Paauw erg groot.

Marklily toont ook de gele Lilium 'Precision', de zalmkeurige L. 'Four Queen', de fel oranje L. 'Ceasar’s Palace' en de nieuwe rode LA Lilium 'Break Out'. Van Mak Breeding is onder andere een aantal potlelies te zien en Royal van Zanten showt onder meer de forse witte L. 'Constance' en de oudroze Lilium 'Lexus'.

Foto

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.