Home

Nieuws

Veel kwaliteit op Midwinterflora

De Midwinterflora die op dit moment in het handelscentrum van de CNB in Lisse wordt gehouden, omvat inzendingen bolbloemen die kwalitatief hoog scoren.

De VKC jureerde met 30 jury leden de verschillende prijsvragen. De jury kreeg de opdracht mee om de beste kwaliteit in de verschillende prijsvragen naar voren te halen, hetgeen lastig was omdat de kwaliteit in de top van een bijzondere goede kwaliteit was. De jury slaagde er evenwel in om de beste inzendingen naar voren te halen.

De jury werd aangenaam verrast door relatief goede en kwalitatief hoogstaande inzendingen bij de narcissen. C.S. Weijers & Zn BV met een inzending Narcissus ‘Inbal’ die met 9,3 punten werd bekroond.

Bij Hippeastrum is het ‘Luna’ van de fa. Gebr. v.d. Velden die met 9.40 het hoogst scoorde. De prijs voor de beste hyacint ging naar het CNB Hyacintenteam voor de zeer goede kwaliteit van Hyacinthus ‘Rembrandt’ die een 9.20 van de jury kreeg.

In de categorie bijzondere bolgewassen is het Paul van Bentem die met de Muscari ‘Atlantic’ 9.38 scoorde. De Kapiteyn Group behaalde met Zantedeschia ‘Captain Safari’ 9.36 punten en Marklily oogstte veel lof voor de inzending van de vele lelies, waaronder Lilium ‘Robina’ die met 9.35 de hoogste score van de ingezonden lelies noteerde.

De grote winnaar bij de tulpen is Marax Tuilps vof. Dit bedrijf presteert het om met een nieuwe rood/witte tulp onder nummer de hoogste score van 9.40 punten te behalen. De jury sprak van een prachtige zware kwaliteit voor rood/wit, met een prachtige stand, een goede lengte van de poot en een schitterende bloemkwaliteit. Hierdoor ontstond een perfecte verhouding die leidde tot de 1e prijs voor deze super kwaliteit tulpen.

Foto

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.