Home

Nieuws 391 x bekeken

Varkensstapel iets afgenomen in de VS

Washington - De Amerikaanse varkensstapel slinkt licht. De afname die vorig jaar is geregistreerd bedraagt 1,2 procent. Dat blijkt uit gegevens van het Amerikaanse ministerie van landbouw.

De varkensstapel in de VS vertoont sinds 2007 een dalende tendens. Het totaal aantal varkens op 1 december bedroeg volgens schattingen van USDA 64,3 miljoen. Het aantal zeugen wordt op 5,78 miljoen geschat, ook een procent lager dan het voorgaande jaar, maar wel een tikkeltje hoger dan in het derde kwartaal van 2010.

Bijna de helft van alle varkens wordt onder contract gehouden op bedrijven met meer dan 5.000 vleesvarkens.

De staten Iowa, Noord-Carolina en Minnesota teken samen voor ongeveer de helft van de varkensstapel. In Minnesota groeide de varkensstapel met 7 procent naar 7,7 miljoen dieren. In Iowa is sprake van een lichte daling van het aantal varkens. Daar stond de teller op 1 december op 18,9 miljoen dieren.

Uit de in- en uitvoergegevens blijkt dat de VS een kleine 40.000 fokdieren hebben ingevoerd in de eerste tien maanden van dit jaar. Een kwart meer dan in het voorgaande jaar.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.