Home

Nieuws 176 x bekeken

Varkensboeren blokkeren slachterijen

Rijswijk - De Nederlandse Vakbond Varkenshouders (NVV) roept varkensboeren op om dinsdag geen varkens te leveren. Er worden blokkades opgeworpen bij slachterijen door heel Nederland om te voorkomen dat er varkens kunnen worden aangevoerd.

De reden voor de publieks- en diervriendelijke actie is een, in de ogen van de NVV onterechte, daling in de varkensprijs. Die hangt samen met de dioxinecrisis in Duitsland. De boeren vinden dat ze een eerlijke prijs moeten krijgen voor hun varkens, aangezien ze aan alle eisen op het gebied van voedselveiligheid, dierenwelzijn en milieu voldoen.

De blokkades zijn volgens de NVV een signaal, maar vervolgacties zijn onvermijdelijk als de partijen, zoals de slachters en de supermarkten, niet snel aan de onderhandelingstafel gaan zitten om over een betere prijs te onderhandelen.

Of registreer je om te kunnen reageren.