Home

Nieuws 1 reactie

Varkens hebben normale dioxine-waarden

Hannover - De dioxine-besmetting van varkens in Noordrijn-Westfalen en Nedersaksen blijkt heel erg mee te vallen. De eerste uitslagen wijzen zelfs op normale gehalten.

Afgelopen week zijn van enkele tientallen bedrijven uit Nedersaksen en Noordrijn-Westfalen varkens ingezonden voor een proefslachting. Het betrof de zwaarste varkens die dan ook het meeste met dioxine verontreinigde voer gevreten hebben. Het vlees en het vet van deze dieren zijn bemonsterd. Alle analyses van de twaalf bedrijven die als eerste varkens inzonden, tonen waarden voor dioxine lager dan de drempelwaarde. De waarden zijn zelfs niet hoger dan onder normale omstandigheden. De uitslagen van meer bedrijven zullen begin week 2 beschikbaar komen.

Boerderij

Eén reactie

  • no-profile-image

    Gelukkig, de eerste gunstige berichten. Laten we hopen dat ze het onderzocht hebben met laboratoria, die geaccredeerd zijn voor dat onderzoek.

Of registreer je om te kunnen reageren.