Home

Nieuws 175 x bekeken 2 reacties

Van der Tak: Royeer bedrijf met illegale arbeiders

Naaldwijk - Partijen in de tuinbouw moeten glastuinders met illegale arbeid onmiddellijk royeren. Dat zei burgemeester Sjaak van der Tak van de gemeente Westland in zijn nieuwjaarstoespraak.

Nog steeds blijkt dat er werkgevers in de glastuinbouwsector zijn die de regels aan hun laars lappen en werken met illegale arbeid. Ook in het Westland komt dat voor, stelde Van der Tak. Hij pleit voor een ‘naming and shaming’ tactiek. “Ik geeft het u alvast mee: als de sector het niet zelf regelt, dan gaat de overheid dat doen.”

Van der Tak sprak verder over de Greenports-ontwikkeling. “Er is in het afgelopen jaar kritisch gekeken naar de sturing, besturing en gouvernance van tuinbouwend Nederland. In de afgelopen periode bleek dat de organisatie van de tuinbouw te gefragmenteerd en te versnipperd was.” Van der Tak verwacht dat in zeven weken een nieuwe toporganisatie ontstaat om de belangen van de tuinbouw sterker te verdedigen, naar voorbeeld van Bouwend Nederland voor de bouwsector. Dan moet ook een boegbeeld zijn aangesteld. Uit de toespraak van Van der Tak valt af te leiden dat die topfiguur nog niet is benoemd. “Laat de echte Eelco Brinkman van Greenports Nederland opstaan.”

Foto

Laatste reacties

  • no-profile-image

    't is fraai

    Dus ook als je als boer of tuinder volgens de CAO betaald en netjes je loonbelasting voldoet maar een valspasfotootje niet herkent kun je je bedrijf opdoeken.
    Illegalen hoor je tegen te houden bij de grens, gewoon weer een douane zoals vroeger.

  • no-profile-image

    Burgemeesters die maatschappelijke problemen negeren moeten ze ook royeren.

Of registreer je om te kunnen reageren.