Home

Nieuws

Van Ruitenbeek directeur Demeter

Driebergen - Bert van Ruitenbeek is aangesteld als interim-directeur van de Stichting Demeter. Hij volgt hiermee Rienk ter Braake op, die het afgelopen jaar tijdelijk de directietaken op zich had genomen. Ter Brake blijft manager certificering.

Van Ruitenbeek heeft als opdracht gekregen zich te richten op een sterke groei van het aantal boeren dat op een biologisch dynamische wijze produceert. Daarnaast gaat hij zich richten op omzetgroei van producten onder het Demeter-keurmerk. De afgelopen jaren heeft de biologisch-dynamische landbouw, mede als gevolg van een aantal directiewisselingen, niet van de groei in de biologische landbouw kunnen profiteren.

Van Ruitenbeek was van 1999 tot 2009 directeur van Biologica. Hij stond hier aan de wieg van initiatieven als Adopteer een kip en de Week van de Smaak.

Van Ruitenbeek is bij Demeter aangesteld voor een periode van zes maanden, met mogelijkheid tot verlenging.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.