Home

Nieuws 352 x bekeken

Van Ardenne: belang tuinbouw gegroeid

Zoetermeer - De tuinbouw staat er beter voor dan vier jaar geleden, stelde toekomstig voorzitter Agnes van Ardenne bij haar eerste kennismaking met het bestuur van het Productschap Tuinbouw.

“Ik ben vier jaar weggeweest en zie dat de tuinbouw centraler staat in het kabinetsbeleid. Ook stelt het nieuwe ministerie ELI ondernemerschap centraal. Dat is een zegen waar de sector gebruik van moet maken.”

Ook het particuliere initiatief Greenports Nederland biedt kansen voor het productschap, denkt Van Ardenne.
Ze spiegelde de dragende organisaties voor dat 2011 een cruciaal jaar is voor het schap. Zelf verwacht de oud-politica de komende maanden regelmatig in Zoetermeer te komen om zich in te werken om in juli gelijk zaken te kunnen doen. “Ik hoop dit jaar veel met u te bereiken. Met het draagvlakonderzoek grijpt alles ook in elkaar. Dat biedt kansen om te kijken hoe we kunnen samenwerken met andere schappen en Greenports Nederland.”

Door de verder terugtredende overheid verwacht Van Ardenne dat productschappen in de toekomst mogelijk nog taken erbij krijgen.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.