Home

Nieuws 5114 x bekeken

VWA: vooralsnog geen link dioxine met Nederland

Den Haag – De nieuwe wending in het dioxine-schandaal in Duitsland heeft vooralsnog geen gevolgen voor Nederland. Dat zegt de Voedsel en Waren Autoriteit (VWA).

Zaterdag meldde het landbouwministerie van Nedersaksen dat voercoöperatie LBD in Damme bewust verzwegen zou hebben ook veevoer te hebben geleverd met mogelijk verhoogde dioxinegehaltes. Hierdoor werden 943 veebedrijven geblokkeerd.

”We wachten nog op informatie vanuit Duitsland om een volledig beeld te krijgen. Maar op dit moment zijn er geen directe gevolgen voor Nederland”, aldus een woordvoerder van de VWA.

Bij de eerste gevallen van verhoogd dioxinegehalte bleek dat er geen vervuild veevoer of vervuilde grondstoffen naar Nederland waren geëxporteerd. Wel is een partij verdachte eieren naar Nederland gebracht. Uit vervolgonderzoek bleek dat deze eieren geen verhoogd dioxinegehalte hadden.

Of registreer je om te kunnen reageren.