Home

Nieuws 220 x bekeken

VWA: regels dierwelzijn voor boer en natuurorganisatie gelijk

Den Haag – De naleving van de regels voor dierenwelzijn is voor natuurorganisaties en veehouders gelijk. Dat zegt de VWA in reactie op klachten van veehouders.

In verband met de hoge waterstand moesten niet alleen veehouders hun dieren uit de uiterwaarden halen, maar ook natuurorganisaties. ”Een koppel paarden werd op het laatste moment het bos in gejaagd. De dieren hadden daar niets te eten. Als ik dat doe krijg ik gelijk de AID op mijn dak”, aldus een verontwaardigde veehouder uit Limburg.

Hij bleek niet de enige die klachten had over de manier van opvang voor de natuurpaarden, omdat er bij het bos later een bord werd opgehangen dat er voldoende drinkwater voor de dieren beschikbaar was.

”Langs de omheining van het bos probeerden de paarden het gras op te eten, omdat er in het bos vrijwel niets te eten was.” Later zijn de dieren wel enkele keren bijgevoerd.

De beheerder van de paarden meldt dat de dieren wel voldoende voedsel kregen en dat ze bewust zo laat mogelijk uit de uiterwaarden zijn gehaald, omdat de dieren met het opkomende water makkelijker naar hoger gelegen delen zijn te drijven.

Of registreer je om te kunnen reageren.