Home

Nieuws 186 x bekeken

VWA breidt samenwerking Milieudienst Holland uit

Den Haag – De Voedsel- en Waren Autoriteit (VWA) gaat de samenwerking bij het controleren van veehouderijbedrijven in de omgeving van Gouda uitbreiden.

De VWA werkte de afgelopen drie jaar al samen met de Milieudienst Midden-Holland. Dit samenwerkingsverband wordt uitgebreid met de waterschappen en gemeenten in de regio.

De controle wordt uitgevoerd door maximaal twee personen namens alle betrokken organisaties. Tijdens de controle kijken inspecteurs naar de belangrijkste controlepunten, zoals dierenwelzijn, waterstromen, afval en naleving van de milieurichtlijnen. Uiteindelijk is het streven het aantal controles te verminderen.

De samenwerking is een onderdeel van het rijksbrede programma ’Vernieuwing Toezicht’, waarmee het kabinet onnodige toezichtslast bij ondernemers wil tegengaan. Soortgelijke samenwerkingsprojecten lopen ook in Gelderland, Limburg en Noord-Brabant.

Of registreer je om te kunnen reageren.