Home

Nieuws 1 reactie

VVD’er Nicolaï voorzitter Vogelbescherming

Den Haag – VVD-Kamerlid Atzo Nicolaï is benoemd tot voorzitter van de Vogelbescherming. Daarmee volgt de oud-minister van Bestuurlijke Vernieuwing Maarten Brabers op, die sinds 2003 leiding gaf aan de organisatie.

In een geschreven persverklaring stelt Nicolaï zich te willen inzetten ’om verdere verarming van de natuur te voorkomen’. ”Als kind vond ik het al vreselijk als er weer een diersoort uitstierf”, aldus de nieuwe voorzitter.

Deze stap van Nicolaï is opmerkelijk. Het kabinet van VVD en CDA wil juist flink bezuinigen op natuur. Onder het motto ’fluit dit kabinet terug’ is de Vogelbescherming vorig jaar een actie daartegen begonnen. Inmiddels heeft premier Rutte, partijgenoot van Nicolaï, zo’n 50.000 protestkaarten van burgers ontvangen.

Vorig jaar nam de Vogelbescherming ook stelling het beleid van het kabinet-Balkenende. De organisatie spande een rechtszaak aan bij de Raad van State over natuurschade als gevolg van het verdiepen van de Westerschelde. Pas toen de regering besloot het onder water zetten van de Hedwigepolder door te zetten, staakte de Vogelbescherming zijn verzet.

Het huidige kabinet heeft aangekondigd een alternatief voor ontpoldering te zoeken.
Nicolaï wilde vrijdag geen vragen beantwoorden over zijn benoeming.

Foto

Eén reactie

  • no-profile-image

    Kijk maar uit met dit soort politici , voor dat het weet verlies je de meederheid in de 2 e kamer.

Of registreer je om te kunnen reageren.