Home

Nieuws

VN: meer aandacht voor inkomen agrarische vrouwen

Rome – Vrouwen in de agrarische sector krijgen nog steeds minder loon dan mannen.

Dat blijkt uit een onderzoek van de Verenigde Naties. ”De huidige voedselcrisis en de economische crisis vertragen de emancipatie, met name in ontwikkelingslanden.”

Door de economische crisis zijn veel banen geschrapt die met name door vrouwen werden vervuld. ”De zorgdruk op de vrouw neemt toe, terwijl ze minder inkomen genereert. De voedselzekerheid voor gezinnen neemt hierdoor af. Zeker voor gezinnen waar geen man is”, concludeert de VN.

De organisatie verwacht dat de scheefgroei tussen de inkomens van mannen en vrouwen kan worden bijgesteld door het aanbieden van banen van alle niveaus aan vrouwen en gelijke lonen aan te bieden aan mannen en vrouwen. Voor ongeveer 90 procent van het verschil in loon tussen mannen en vrouwen in ontwikkelingslanden is geen verklaring.

De VN vindt dat er meer aandacht moet komen voor het economische belang van het niet-betaalde werk van vrouwen.

Of registreer je om te kunnen reageren.