Home

Nieuws

'Uitbetaling toeslagrechten op koers'

Den Haag - Staatssecretaris Henk Bleker verwacht dat volgende maand zo’n 70 procent van de bedrijfstoeslagen is uitgekeerd.

Dat schrijft hij in een brief aan de Tweede Kamer. Daarmee voldoet uitvoeringsorganisatie Dienst Regelingen (DR) aan de doelstelling. Tot nu toe hebben 62 aanvragers bezwaar gemaakt tegen de toegekende bedragen. Het grootste deel daarvan gaat over de ondergrens van het bedrag en de perceelsoppervlakte.

Bleker schrijft verder dat er nog 19 zogenoemde knelgevallen zijn als gevolg van de problemen met het perceelsregister. De overige 20 zijn volgens hem naar tevredenheid van de ondernemers opgelost. In 17 gevallen was daar een veldonderzoek voor nodig. In totaal hebben 4.114 boeren de oppervlakte van hun percelen na controle bijgesteld.

Of registreer je om te kunnen reageren.