Home

Nieuws 239 x bekeken 7 reacties

'Type als Eurlings past goed als boegbeeld tuinbouw'

Naaldwijk – De zoektocht naar een boegbeeld voor de tuinbouw vordert. Bij die zoektocht is het Nationaal Register ingeschakeld, hetzelfde bureau als bij de zoektocht naar een opvolger van voorzitter Tjibbe Joustra, blijkt uit een rondgang.

Op dit moment worden kandidaten van een longlist benaderd om een kandidatenselectie te maken. Uitspraken van Sjaak van der Tak, voorzitter van Greenports Nederland, leidden deze week tot discussie. Hij stelde dat ’een type als oud-minister Camiel Eurlings zou passen als boegbeeld van tuinbouw Nederland’. Berichten over een mogelijke kandidatuur van Eurlings noemt Van der Tak echter speculatief. ”Van der Tak kent de longlist van kandidaten niet”, laat zijn woordvoerder weten.

De tuinbouw werkt aan een wijziging van de belangenbehartigingsstructuur naar voorbeeld van Bouwend Nederland. Het nieuwe boegbeeld van de tuinbouw zou daarmee een vergelijkbare positie innemen als Elco Brinkman voor de bouwsector.

Volgens handelskoepel Frugi Venta moet gestreefd worden naar een benoeming rondom het voorjaarscongres van Greenports Nederland in maart. Van der Tak verwacht dat in februari een boegbeeld benoemd kan worden.

Foto

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Hierbij heb ik 2 vragen: 1 Waarom moet Camiel Eurlings een vergelijkbare positie in de tuinbouw verkrijgen als Elco Brinkman voor de bouwsector? 2 Wie is Elco Brinkman?

 • no-profile-image

  al lezend schrok ik een beetje van mijn eigen gedachten.
  natuurlijk is Eurlings een capabele man maar is er dan niemand in agrarisch Nederland die deze taak aankan?
  pure armoe eigenlijk en hard nodig om mensen op te leiden
  achteraf was Veerman de laatste voorman uit de sector en eigenlijk was die al over de datum. die had al vele andere belangen zien we nu, dubbele agenda's heet dat!!!!!!

 • no-profile-image

  peter jens

  wat, een boegbeeld? er zijn tienduizend boegbeelden in de Nederlandse Tuinbouw die elke dag weer voor boeggolven zorgen binnen en buiten Nederland met hun durf en innovatie. Toch niet weer een politicus die gepokt en gemazeld is in "de kunst van het haalbare". Het onhaalbare is nou juist zou inspirerend.
  Enne, boegbeelden werden vroeger gebruikt om het schip tegen aankomende en voorliggende monsters te beschermen. Is in de tuinbouw helemaal niet nodig, de monsters komen immers van achterop...

 • no-profile-image

  Beste W.Zandbergen, Elco Brinkman was destijds de kroonprins van Ruud Lubbers die in ongenade viel en daarom de bouwsector mocht gaan trekken. Dat had twee voordelen voor Den Haag. Ten eerste: hij verdween voorgoed uit de slangenkuil aan het Binnenhof en ten tweede: via hém meende men zicht te kunnen houden op de oorbaarheid van het zakelijk handelen in de bouwwereld. Iedereen weet inmiddels dat dit een farce is geworden. Camiel Eurlings is in dat opzicht geen logische evenknie van Brinkman, want hij verdween uit eigener beweging van het Haagse circustoneel. Omdat hij zijn zin niet kreeg v.w.b. het rekeningrijden! Dat hij "ging werken aan het stichten van een gezin" was natuurlijk een Limburgse Vlaaiflipsmoes. Want een jonge vitale vent die daarvoor uit het openbare leven terugtreedt moet nodig naar een sexuoloog! Zijn militairistische saluut (op het CDA-congres ) aan het adres van Machtswellusteling Marnix Verhagen toonde exact uit welk inferieur hout de omhooggevallen Valkenburgse burgemeesterszoon gesneden is. Ten aanschouwe van 1/3 deel van de CDA-achterban zo duidelijk kiezen voor de Macht (en 20 zetels verlies volledig negeren) getuigt van de intense onbetrouwbaarheid, die beleidende katholieken nu eenmaal al te vaak ontsierd! Piet Steenkamp, een der grondleggers van het CDA, verwoordde het destijds zo: "het eigen geweten is bij katholieken niet erg sterk ontwikkeld". Ik zou wel weten wie ik liever als voorman zou kiezen!

 • no-profile-image

  Er moet eigenlijk staan: "ten aanschouwe van het kritische 1/3e deel van de CDA-achterban".

 • no-profile-image

  Wat Elco Brinkman was weten Herkauwer en ik wel. Aan een kroonprins die geen koning wordt heb je niets. Maar met mijn vraag: wie is Elco Brinkman? draait om de vraag: Wat is de positie van Elco Brinkman bij de bouwsector en wat is daar van te merken? Een kroonprins met een levenswijze van: hij hief een glas, hij deed een plas, laat alles zo als het was?

 • no-profile-image

  Brinkman is (na zijn grote 'verdienste' in 1995: ruim 20 zetels verlies voor het CDA! ) uit de politiek gegaan en voorzitter geworden van het Algemeen Verbond Bouwbedrijf, dat in 2004 door fusie transformeerde in Bouwend Nederland. Daarvan heeft vooralsnog voornamelijk Brinkman zelf (met zijn gezin) geprofiteerd. Want de bouwfraudes zijn er alleen maar omvangrijker en slinkser op geworden.Er is wel een overeenkomst tussen Brinkman en Eurlings. Beiden zijn burgemeesterszoontjes. Ze hadden die twee dus veel beter burgemeester kunnen maken!

Laad alle reacties (3)

Of registreer je om te kunnen reageren.