Home

Nieuws

Twintig extra ambtenaren in Moerdijk

Zevenbergen - Bij de gemeente Moerdijk wordt een projectorganisatie opgezet om de nazorg en de afhandeling van de chemiebrand te regelen. Daarvoor worden twintig extra mensen aangetrokken, onder andere van het COT Instituut voor Veiligheids- en Crisismanagement.

Dat verklaarde gemeentesecretaris Bert Kandel van de gemeente Moerdijk donderdag in de gemeenteraadsvergadering. Hij vertelde dat de brand een grote aanslag op het dagelijkse werk in het gemeentehuis is geweest. Veel werk is blijven liggen omdat van de driehonderd medewerkers zeker zeventig mensen alleen werkten voor de brand.

Ook kwamen er medewerkers uit andere gemeenten zoals Breda tijdelijk in Zevenbergen werken, waar het gemeentehuis staat. Inmiddels is het beleidsteam gevestigd in Breda. Hoe lang het projectteam in Moerdijk operationeel blijft, is onduidelijk.

Of registreer je om te kunnen reageren.