Home

Nieuws 178 x bekeken

Tulpenpiek moet nog komen

De aanvoer van tulpen op de bloemenveilingen stijgt gestaag, maar de piek in de aanvoer moet nog komen.

Op dit moment worden er zelfs minder tulpen voor de klokken gebracht dan vorig jaar, tegen overigens betere prijzen. De broeierij is tot op heden dan ook redelijk tevreden over het resultaat. Het is echter geen vroeg seizoen dat ook nog lang gaat duren vanwege de late “Paas” en de grote hausse tulpen moet dan ook nog komen. Wat betreft de handel in de bollen van tulpen is men doende met de voorverkoop van tulpen uit oogst 2011 en dat gaat z’n gangetje. Het prijsniveau is redelik, doch men wacht ook af hoe de broeierij nu en straks zaken doet, want die uitkomst bepaalt voor een belangrijk deel de verkopen en de prijzen van de bollen.

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.