Home

Nieuws 254 x bekeken

Tulpenactiviteiten in Zweden

Hillegom - Deze week worden er door het Zweedse PR bureau van het Internationaal Bloembollen Centrum (IBC) diverse activiteiten georganiseerd rond de tulp.

In Malmö wordt de nieuwe tulp ‘Prince Daniel’ gedoopt die vernoemd wordt naar de Zweedse prins Daniel Westling die vorig jaar trouwde met kroonprinses Victoria van Zweden. De media aandacht hiervoor zal onder anderen te zien zijn in de twee grootste dagbladen, de Expressen en de Kvällsposten. Op televisie zal er op 14 januari in de Zweedse SVT ochtendshow en de TV4 ochtendshow aandacht zijn voor ‘Tulip Day’ op 15 januari. Studenten zullen die dag ingezet worden om de Zweedse tulpen extra te promoten. Zij zullen tulpen uitdelen in de winkelstraten van de 4 grootste steden van Zweden: Stockholm, Göteborg, Malmö en Jönköping. Door deze activiteiten wordt de start van het tulpenseizoen onder de aandacht gebracht. De sector investeert in deze activiteit via Productschap Tuinbouw’

Foto

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.