Home

Nieuws

Tulpenaanvoer verdubbelt

De aanvoer van tulpen op de bloemenveilingen is vorige week uitgekomen op bijna 50 miljoen stuks en daarmee verdubbeld ten opzichte van een week eerder.

De prijzen hielden met een gemiddelde van 16 cent goed stand. Dat was dezelfde prijs als een week eerder en een wereld van verschil met de eerste week van vorig jaar, namelijk ruim 4 cent hoger bij 20 procent minder aanbod.

De meeste broeiers lopen inmiddels een kleine week achter op het broeischema hetgeen is veroorzaakt door het weinig groeizame weer van de afgelopen maand. Een aantal belangrijke retailers is inmiddels al begonnen met de tulpencampagne. Dat is vrij bijzonder, want nog niet eerder startten de marktpartijen zo vroeg in het jaar al op deze schaal met het aanrijzen van tulpen.

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.