Home

Nieuws 547 x bekeken

Tulpen laten breed assortiment zien

Lisse - Tulpen zijn deze week in de keuringszaal bij de CNB in Lisse goed vertegenwoordigd. Het betreft voornamelijk het nieuwere sortiment, waarvan veel cultivars niet, of nog maar kort geleden op de markt zijn gebracht.

Onder die inzendingen de in het oog springende rood/gele Tulipa ‘Krakòw’ van Boots. Een cultivar die is voortgekomen uit de kruising ‘Kees Nelis’ x ‘Sevilla’ en goede broei-eigenschappen heeft. Van dezelfde inzender is er ook de witte T. ‘Richarda’ en de wit/roze ‘Parkiet Rosario’.

Verder is de vuurrode tulp ‘Spryng’ ingebracht door de vereniging Trendsetter, de diep gele tulp onder nummer TFT 135 van Van den Berg Boltha en zijn er veel tulpen ingebracht voor de CNB Podiumkeuring, waaronder de gele T. ‘Coquette Yellow’, de licht purperen T. ‘Franka’, de fel rode T. ‘Serket’ en de zeer donkere T. Bloody Mary’.

Marklily liet een vaas met de purperen Lilium ‘Robina’ bij de keuring staan, die vol in bloei is gekomen.

Het CNB Greenteam showt vazen met de blauwe Gentiana ‘Blue Spike’ die in de loop van de week in bloei zal komen en Cees Breed showt diverse bijzonderheden, waaronder twee kleine Colchicums, Oxalis versicolor, Ipheion dialystemon en een forse plant van het knolgewas Tropaeolum tricolorum met trosjes kleine rode bloemen die een geel hartje hebben.

Foto

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.