Home

Nieuws 262 x bekeken 1 reactie

Trusq en Safe Feed: geen vetten Harles & Jentzsch naar Nederland

Wageningen – Nederlandse veevoerbedrijven hebben nooit vetzuren aangekocht van het Duitse vettenbedrijf Harles & Jentzsch. Dat zeggen certificeerders Trusq en Safe Feed.

”De veevoerproducenten die bij ons zijn aangesloten hebben nooit zaken gedaan met het bedrijf. Omdat er geen belangstelling was om zaken te doen met dit bedrijf, is het bedrijf ook nooit door Trusq bezocht voor certificering”, legt directeur Francine van Rossum uit.

Veevoerbedrijven die aangesloten zijn bij Safe Feed hebben eveneens geen vetten gekocht bij Harles & Jentzsch. ”Of er andere producten zijn gekocht van dit bedrijf wordt onderzocht”, aldus een woordvoerder van Safe Feed.

Donderdagavond werd bekend dat Harles & Jentzsch al sinds maart technische vetten mengt in vetten die bestemd zijn voor veevoer. Dat is niet toegestaan. Hierdoor is het aantal veebedrijven in Duitsland dat uit voorzorg geblokkeerd is in Duitsland opgelopen tot 4.706. Het gaat voornamelijk om varkensbedrijven in Nedersaksen.

Eén reactie

  • no-profile-image

    Dergelijke handel gaat vaak via een tussenhandelaar heren. In Duitsland meer als 3500 bedrijven verdacht, en hier in Nederland dus niets. Wiens belangen dienen zijn hier gediend !!.

Of registreer je om te kunnen reageren.