Home

Nieuws 234 x bekeken

Tropenmuseum toont natuurrampen in expositie

Amsterdam - De Indonesische fotograaf Oscar Motuloh exposeert vijftien foto's over natuurrampen in het Tropenmuseum in Amsterdam.

De tentoonstelling Soulscape Road is voor het eerst in Nederland te zien van 18 maart tot en met 24 juli. Dat maakte het museum donderdag bekend.

Motuloh toont overweldigende, dodelijke natuurrampen in zijn werk. Tsunami's, aardbevingen en modderstromen zijn op een bijna abstracte manier in zwart-wit weergegeven. Alle foto's zijn genomen in Indonesië.

Het Tropenmuseum kiest voor een sobere tentoonstelling door de foto's groot af te beelden in een verder lege ruimte. De bijschriften van de afbeeldingen laat het museum achterwege, omdat zij de rampen als universeel en tijdloos wil presenteren.

Of registreer je om te kunnen reageren.