Home

Nieuws 194 x bekeken

Trekkerdemonstratie voor nieuw landbouwbeleid in Berlijn

Berlijn - Meer dan vijftig boeren en boerinnen zijn met trekkers onderweg naar Berlijn voor een protest tegen gemodificeerde gewassen.

De organisatie ‘Wir habben es satt” organiseert een demonstratie tegen genetische modificatie, megastallen en exportdumping. De demonstranten zijn voor een wereldwijde boervriendelijke biologische landbouw. De organisatie grijpt de Grüne Woche aan om haar standpunt duidelijk te maken. “Meer dan honderd landbouworganisaties, consumentenorganisaties, natuur- en milieuorganisaties, dierenbeschermingsorganisaties en derdewereldorganisaties roepen op tot een nieuwe landbouwpolitiek. Het is een van de weinige organisaties waarin boeren en burgers gezamenlijk actie voeren voor een nieuw landbouwbeleid.

De trekkertocht is vandaag begonnen. De stoet trekt morgen via het beursterrein van de Grüne Woche naar het centrum van Berlijn, waar ze een demonstratie zullen houden.

Of registreer je om te kunnen reageren.