Home

Nieuws

Tönnies verwerkte 180 dioxine-varkens; vlees al weken geleden verkocht

Maagdenburg – In de slachterij van Tönnies in Weissenfels in Saksen-Anhalt zijn 180 varkens verwerkt waaraan dioxine-verontreinigd voer is toegediend.

Dat heeft het landbouwministerie van Saksen-Anhalt donderdag laten weten. De dieren zijn vlak voor het uitbreken van het dioxine-schandaal in december geslacht. Het vlees is daarom al lang en breed in de handel terechtgekomen en mogelijk ook al geconsumeerd. De varkens waren overigens afkomstig uit de deelstaat Nedersaksen.

De dioxine-problemen in Duitsland hebben tot dusver geleid tot een daling van de afzet van varkens- en pluimveevlees met 10 procent. Dat heeft de voorzitter van de voedingsfabrikantenfederatie Bundesverband der Deutschen Ernährungsindustrie, Jürgen Abrahman, gezegd. De eierenafzet leverde volgens hem 20 procent in.

Of registreer je om te kunnen reageren.