Home

Nieuws 197 x bekeken

Tönnies reduceert verwerking sterk in verband met dioxine-affaire

Rheda-Wiedenbrück – De leidende Duitse varkensverwerker Tönnies Fleisch heeft de slachterijactiviteit in verband met de dioxine-affaire sterk gereduceerd. Dat bevestigt een woordvoerder van de onderneming.

Volgens de woordvoerder is de situatie op de vleesmarkt rampzalig. ”De bestellingen zijn gekelderd.” Exacte cijfers omtrent de reductie van de verwerking wil de woordvoerder niet zeggen, maar naar zijn mening is het onvermijdelijk dat een en ander ook buitengewoon negatieve consequenties zal krijgen voor de vleesprijzen. Tönnies slacht zo’n 13 à 14 miljoen varkens per jaar ofwel normaal gesproken rond de 260.000 per week.

Concurrent Westfleisch ontkent dat het de hakencapaciteit op een lager pitje heeft gezet en stelt dit vooralsnog ook niet van plan te zijn. Westfleisch verwerkt wekelijks 120.000 varkens.

Of registreer je om te kunnen reageren.