Home

Nieuws

Test met elektronische dijkbewaking

Den Haag - Siemens test in het project LiveDijk Eemshaven een systeem van elektronische dijkbewaking.

Met sensoren moet de stabiliteit van de dijk tot op de meter nauwkeurig kunnen worden waargenomen. De computer kan vervolgens op basis van deze metingen voorspellen of er risico's zijn en of er dus maatregelen moeten worden getroffen.

Het Duitse concern Siemens meldde maandag dat de techniek wordt ontwikkeld in Rusland in samenwerking met een aantal partners in het kader van het Europese onderzoeksproject Urban Flood.

Wereldwijd moeten 136 miljoenensteden aan de kust door dijken worden beschermd. Door de klimaatverandering dreigt een stijging van de zeespiegel en daarmee overstromingen. Naast het verbreden of verhogen van dijken is ook daarbij ook het opsporen van zwakke plekken van belang.

De test duurt twee jaar en onderdeel daarvan zijn proeven waarbij dijken worden beschadigd.

Of registreer je om te kunnen reageren.