Home

Nieuws

Telers claimen 2,2 miljoen euro bij Moerdijk

Moerdijk – De gemeente Moerdijk heeft in totaal 2,2 miljoen euro aan claims binnengekregen van getroffen agrarische bedrijven in de omgeving van Moerdijk. Het gaat om 48 claims, waarvan het merendeel is ingediend door spruitentelers.

Volgens een woordvoerder moeten de getroffen boeren eerst kijken welke schade er door de verzekeringsmaatschappij wordt gedekt. Als dat onderzoek is afgerond, kan pas worden vastgesteld welk deel van de schade als claim bij de gemeente komt te liggen.

De gemeente Moerdijk zou inmiddels bij het ministerie van Veiligheid en Justitie hebben geïnformeerd of de Wet tegemoetkoming schade bij rampen en zware ongevallen (wts) van toepassing is voor niet verrekenbare schade. Dan gaat het om gevallen waartegen agrarische bedrijven zich niet kunnen verzekeren.

Eerder maakte LTO Noord al bekend dat de totale geschatte schade bij agrarische bedrijven op ongeveer 5 miljoen euro ligt. De ondernemersorganisatie gaf gisteren aan nog in gesprek te zijn met het ministerie van ELI.

Volgens voorzitter Arie Verhorst is er op dit moment nog geen duidelijkheid over een eventuele tegemoetkoming vanuit de overheid. De organisatie hoopt daar uiterlijk maandag duidelijkheid over te krijgen.

Als het aan Verhorst ligt, wordt de schade zo snel mogelijk vergoed. Indien nodig is LTO Noord bereid tot juridische stappen. ”Het is van belang dat we zo snel mogelijk een schadebeeld hebben. Telers willen weer aan de slag.”

Of registreer je om te kunnen reageren.