Home

Nieuws

Tarief I&R-melding runderen met 20 procent verlaagd

Den Haag - Rundveehouders betalen met ingang van het nieuwe jaar 20 procent minder voor een aanmelding in het systeem voor identificatie en registratie (I&R).

Naar verwachting zijn de kosten die Dienst Regelingen (DR) voor de I&R moet maken lager in 2011, en neemt het aantal meldingen juist toe. Het tarief voor schriftelijk herstel bij rundermeldingen stijgt daarentegen van 5,15 naar 10 euro.

Het vaste tarief per bedrijfsnummer (UBN) blijft 33,50 euro. Dit tarief geldt niet alleen voor rundveehouders, maar ook voor schapen- en geitenhouders en kleinschalige (minder dan twintig dieren) varkenshouders.

Voor de laatste categorie betreft dat een stijging; het tarief was 26 euro. Het vaste tarief per UBN bij twintig of meer varkens gaat van 90 naar 99 euro.

Of registreer je om te kunnen reageren.