Home

Nieuws 316 x bekeken

Super hyacinten in keuringszaal

Lisse - Deze week is in de keuringszaal een flink aantal hyacintencultivars te bewonderen die nagenoeg allemaal super goed genoemd mogen worden. En dat betreft dan cultivars uit zowel het handels- als het nieuwe sortiment waarin nog geen handel plaatsvindt.

Zeer goed in de markt ligt de blauwe Hyacinthus ‘Blue Pearl’ die door de gelijknamige vereniging wordt getoond. Een hyacint uit de P-lijn die perfect is in groei en bloei. Eentje die tegen je “praat” als je zachtjes in de bloementros knijpt, hetgeen een teken is dat het ferme kwaliteit betreft.

De VOF Orientalis zette maandag een heel scala aan nieuwe(re) hyacinten in de zaal en toont aan dat de veredeling bepaald niet stil zit. Groot zijn de nagels van de lichtblauwe zaailing nummer 0703 en de diep donkerblauwe nummer 0533. Apart lichtblauw is H. ‘Fresco’ waarvan de nagels ook bepaald niet klein zijn. Dicht opeen gepakt de nagels en robuust is de bloei van de rode zaailing 0544 en kwalitatief heel goed de snij hyacint ‘All Stars’ die met een goede bolbodem wordt gepresenteerd.

Fraai tenslotte is ook de blauwe multiflora H.’Anastasia’ waarvan C.G. van den Berg al meerdere weken achter elkaar een verse inzending verzorgt. En de vorige inzendingen staan er nog, mede waardoor de bloei-ontwikkeling goed kan worden gevolgd.

Foto

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.