Home

Nieuws

Stevige hyacinten manifesteren zich

Lisse - In de keuringszaal is het volop lente door de inbreng en geur van een aantal hyacintencultivars.

Enkele hyacinten die getoond worden zijn de fraaie roze Hyacinthus 'Prince of Holland' van de vereniging Orientalis, de rode zaailing nummer 01-21 n en de lichtblauwe H. 'All Stars', met forse lichtblauwe nagels die inderdaad op sterretjes lijken.

Het Hyacintenteam van Hobaho toont enkele cultivars uit de collectie van Pearls Passion, zoals 'Pink Pearl' die al zo’n negentig jaar wordt geteeld en de daaruit voortgekomen cultivars 'Purple Sensation', 'Blue Pearl' en ‘White Pearl’. Markglory brengt de nieuwe witte hyacint 01-17001 in.

In het CNB-complex in Lisse kan deze week verder worden genoten van een inzending met bijzondere bolgewassen van C. S. Weijers, stevige cultivars van Zantedeschia van Kapiteyn, irissen, Hippeastrum, tulpen en een keur aan vaste planten.

Foto

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.