Home

Nieuws 241 x bekeken

Steeds meer actievoerders in België

Gent – Steeds meer varkenshouders nemen deel aan de acties die de Belgische varkenshoudersvakbond Veva wekelijks organiseert. Dit meldt de Vlaamse nieuwsdienst Vilt.

De eerste actie twee weken geleden bij Ter Beke in Waarschoot trok zo’n 40 varkenshouders. Die van vorige week bij een distributiecentrum van Lidl in Moorsele trok ruim 100 actievoerders. De actie van deze week bij vier supermarkten en een verdeelcentrum van Buurtslagers in Aalter de toegang geblokkeerd. De actie trok ongeveer 200 actievoerders.

Veva is uit op lange termijnoplossingen voor de varkenshouderij, zegt de organisatie zelf. Andere belangenbehartigers van de belgische landbouw kiezen voor de overlegstrategie. In België wordt regelmatig ketenoverleg gehouden waaraan alle ketenpartijen deelnemen.

Of registreer je om te kunnen reageren.