Home

Nieuws 342 x bekeken

Sportveld als waterberging in Westland

Naaldwijk - De gemeente Westland heeft in samenwerking met het Hoogheemraadschap van Delfland een sportveld onder water gezet om te bekijken of sportcomplexen kunnen bijdragen aan waterberging.

Het Westland is het grootste aaneengesloten glastuinbouwgebied ter wereld; de oppervlakte is voor een groot deel verhard. Daardoor stroomt regen te snel af naar het watersysteem. Bij zware buien kunnen de watergangen in de polders dit moeilijk aan. Dat maakt waterberging van groot belang.

Westland is de afgelopen jaren meermalen geconfronteerd met wateroverlast. De proef op sportpark de Hoge Bomen wordt uitgevoerd op een voormalig voetbalveld van RKVV Westlandia. Om dit veld is een 1,20 meter hoge wal gelegd. Vanuit een nabij gelegen watergang is water op het veld gepompt.

Of registreer je om te kunnen reageren.