Home

Nieuws 1 reactie

Spoeddebat situatie boeren rond Moerdijk

Den Haag - De Tweede Kamer wil een spoeddebat over de situatie in de tien kilometerzone rondom Moerdijk.

Den Haag - De Tweede Kamer wil een spoeddebat over de situatie in de tien kilometerzone rondom Moerdijk. Volgens PvdA'er Lutz Jacobi, die het debat dinsdag aanvroeg, moet er snel duidelijkheid komen voor de gevolgen van de brand bij Chemie-Pack voor de boeren in de directe omgeving. Christenunie, SP, Groenlinks, D66, SGP en Partij voor de Dieren zijn het met haar eens.

VVD en CDA vinden een spoeddebat niet nodig, omdat staatssecretaris Henk Bleker (landbouw) nog met een brief over deze kwestie komt. Deze had echter al maandag moeten verschijnen. Eerder riep de Christenunie in een motie het kabinet op de schade bij boeren in het gebied te vergoeden. Dat voorstel heeft het niet gehaald.

Eén reactie

  • no-profile-image

    We hebben met die Bleker wat binnegehaald. Gisteren op TV:volgens Bleker is er niks aan de hand met gif in de bollenstreek. En nou dit weer. Ze mosten die knuppel als chemisch afval terug jagen naar de Eemshaven. Wat een boeren...!

Of registreer je om te kunnen reageren.